Borgmester rystet: SOSU-hjælper ydmyger demenssyg

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er rystet over SOSU-hjælpers adfærd. Foto: Helsingør Kommune.

En video, som TV2 har bragt, viser hvordan en SOSU-hjælper ydmyger en 83-årig demensramt kvinde i hendes bolig på plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør.

“Er du åndsvag, eller hvad fanden er der galt med dig?” Spørger SOSU-hjælperen kvinden på engelsk i videoen, som SOSU-hjælperen selv har optaget. Af vidoen fremgår det tydeligt, at kvinden ikke forstår SOSU-hjælperen, som fortsætter ydmygelserne.

Borgmester: Han røg ud på røv og albuer

Den 34-årige SOSU-hjælper blev fyret, da plejehjemmets leder blev kontaktet af politiet, som efterforsker sagen, og orienteret om videoen.

-Jeg tror, at det var inden for en time, at han røg ud på røv og albuer og fik at vide, at han skulle aflevere kort og nøgler og blev bortvist. Det er fuldstændig korrekt adfærd af vores leder, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til TV2 og kalder SOSU-hjælperens adfærd for “totalt grænseoverskridende”.

Benedikte Kiær opfordrer Folketinget til at finde en måde, så man kan sikre, at en kommende arbejdsgiver kan få indblik i en kandidates tidligere sager, så uegnede ikke kan få ansættelse et andet sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.