Læssede narko af ved Langeland – smuglerskib sejlet til Kalundborg

Foto: Michael Johannessen.


Natten til søndag lagde skibet Duncan Island til i Kalundborg Havn efter det lørdag blev bordet af politiet ud for Gedser.

Bordingen af skibet var en del af en større koordineret politiaktion, hvor i alt 27 personer blev anholdt for indsmugling af en større mængde narkotika.

Aktionen fandt blandt andet sted i farvandet ud for det østlige Langeland, hvor et fragtskib – Duncan Island – under bahamansk flag aflæssede et parti narkotika til en mindre motorbåd ført af to udenlandske mænd.

Politiaktionen blev udført i regi af RSIOC-Ø under Københavns Politi.

I alt blev tre mænd anholdt på Langeland. Alle tre havde medvirket til indsmuglingen.

Nogle timer efter blev fragtskibet bordet syd for Gedser og sejlet i havn i Kalundborg. Her blev besætningen anholdt og medvirken til indsmugling og kørt væk i en bus.

De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag med anmodning om lukkede døre.

– Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger. Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag,siger centerchef for Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise og fortsætter:

– Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt.

Politiet har fået assistance fra Hjemmeværnet til at bevogte det 178,5 meter lange og 25 meter brede containerskib.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.