27 sigtet i for indsmugling af kokain for millioner

Foto: Michael Johannessen.


27 personer fremstilles i disse timer i grundlovsforhør i en sag om indsmugling af ikke under 100 kg kokain.

De 27 blev alle anholdt i går i forbindelse med en større politiaktion, der bl.a. betød, at fragtskibet Duncan Island, blev bordet af politiet ved Gedser.

Inden da, var den store mængde narko blevet kastet fra skibet i Langelandsbæltet ud for Langelands østkyst, hvor tre mænd tog i mod i en mindre båd og sejlede kokainen ind til Spodsbjerg på Langeland. Her blev kokainen så pakket i bagagerummet i en bil. Planen var, ifølge politiet, så at narkotikaen skulle transporteres til København og videre til andre pt. ukendte steder i Skandinavien. Men de tre mænd nåede ikke så langt, de blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

– Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne, siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise og fortsætter:

– En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd. Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de bl.a. fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet.

Alle anholdte er udlændinge
Mens de tre mænd sejlede mod land med kokainen, sejlede fragtskibet videre. I dansk farvand syd for Gedser blev det bordet af politifolk fra Københavns Politi og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

Skibet blev herefter sejlet til Kalundborg Havn, hvor det søndag fortsat ligger til kaj. Besætningsmedlemmerne blev efterfølgende kørt væk i bus.

Københavns Politi oplyser, at alle de anholdte er udlændinge. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine. De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.