Mange anholdt i anti-terroraktion

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.


Omkring tyve personer er blevet anholdt under den omfattende aktion, som politiet i samarbejde med PET gennemførte onsdag. Det oplyste chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov, under et kort pressemøde onsdag eftermiddag ved Politigården i København.

Det blev ligeledes oplyst, at tyve adresser er blevet ransaget.

Aktionen omfattede følgende politikredse: Nordjyllands politi, Midt- og Vestjyllands politi, Østjylland politi, Fyns politi, Midt- og Vestsjælland og Politi, Københavns Vestegns politi og Københavns politi

Ifølge chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra PET har de mistænkte skaffet sig remedier til fremstilling af sprængstoffer, ligesom de har forsøgt at anskaffe sig våben.

Det oplyses, at man har fået fat i alle de personer, som man har søgt, og der derfor ikke er nogen, som ikke er blevet anholdt i sagen.

På pressemødet sagde chefpolitiinspektør Flemming Drejer:

– PET har gennemført en intensiv efterretningsindsats baseret på en mistanke om, at flere personer forberedte et terrorangreb. De personer de er nu anholdt og de er sigtet. Det er vores vurdering, at de personer er drevet af et militant islamistisk motiv.

Grundlovsforhør bag lukkede døre
Det er endnu ikke afgjort hvem der fremstilles i grundlovsforhør i morgen, men blandt dem der fremstilles vil nogle af dem, blive sigtet for overtrædelse af den såkaldte terrorparagraf, straffelovens paragraf 114, stk. 1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.