Farum Svømmehal genåbner 50 meter-bassinet

Foto: Furesø Kommune.

Foto: Furesø Kommune.


Fredag d. 22. november inviterer Farum Svømmehal til genåbning af 50 meter-bassinet. Samtidig markerer svømmehallen, at den fylder 40 år og inviterer til gratis svømning samme weekend.

Siden 1979 har Farum Svømmehal dannet rammen om et aktivt fritidsliv for Furesøs borgere, men også tiltrukket både elite- og breddesvømmere. Hvert år besøger omkring 150.000 badegæster svømmehallen. Tallet dækker primært over badegæster med billet, de mange forenings-medlemmer samt institutioner så som fritidshjem og børnehaver.

– Vi er en af de kommuner i landet med det højeste antal aktive borgere. Et aktivt liv i stærke fællesskaber giver livskvalitet. Derfor glæder det mig, at vi i Furesø har dygtige foreninger og gode svømmefaciliteter, så børn, unge og voksne kan lege i vandet, lære at svømme og røre sig i vandet, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Når svømmehallen fejrer 40 års-fødselsdag fra den 22. november, åbner den også dørene til et nyrenoveret 50 meter-bassin.

– Vi glæder os rigtig meget til at kunne byde alle vores gæster, institutioner, foreninger og de mange medlemmer indenfor igen til mange gode timer i vandet, siger centerchef Peter Rosgaard og fortsætter:

– Vi har været kede af de genér, som lukningen af svømmehallen har givet vores badegæster og foreningsbrugere. Men nu ser vi frem til at åbne svømmehallen igen med en weekend fuld af gratis svømmetilbud. Vi håber at se rigtig mange glade børn og voksne fredag, lørdag og søndag d. 22. til 24. november, siger han.

Fejringen starter fredag d. 22. november kl. 6 om morgenen med gratis morgensvømning samt morgenmad. Samme dag holder svømmehallen reception i Cafe Mette Jacobsen mellem kl. 15 og 18, hvor alle er velkomne, og gæsterne får mulighed for at se 50 meter-bassinet med masser af vandaktivitet fra balkonen, da foreningernes sæson skydes i gang selvsamme dag.

Lørdag og søndag kan man svømme gratis om morgenen kl. 7-8.50 i 50 meter-bassinet. Om eftermiddagen er der gratis svømning og plask i 50 meter-bassinet, som bliver delt op i tre bassinafsnit kl. 13-15.40.

Om svømmehallen
Farum Svømmehal blev indviet i 1979 af daværende borgmester Gøsta Gustavsen. Den oprindelige svømmehal er tegnet af Knud Holscher og Svend Axelsson, og senere udvidet med tegninger af Gert Andersson. Ved soppebassinet er der en udsmykning lavet af Richard og Bodil Manz med tekster af Benny Andersen.

Svømmehallen er en udpræget motionssvømmehal med vægt på klubtræning og en offentlig åbningstid, der primært tilgodeser morgensvømmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.