Kommune advarer: Julehjælp kan få konsekvenser for øverførselsindkomst

Arkivfoto: Pexels / Pixabay

Det er muligvis en dårlig “julegave” at modtage julehjælp fra Frederikssund Kommunes julelegat, hvis man er såkaldt “værdigt trængende” – ifølge kommunen risikerer mand nemlig, at det kan få indflydelse på ens overførselsindkomst.

Her op mod jul, søger mange familier og enlige, som ikke har mange penge at rutte med og måske har svært ved at få penge til at slå til i højtiden, legater fra fonde, foreninger og kommuner.

Sådan er det også i Frederikssund Kommune, hvor man hvert år uddeler “Frederikssund Kommunes fælleslegat for værdigt trængende – julelegat”. Legatet kan søges af “værdigt trængende familier samt enlige mænd og kvinder bosiddende i Frederikssund Kommune”, som der står på kommunens hjemmeside.

Udover legatet, har man også mulighed for, i samme ansøgning, at søge om en julekurv og gavekort, som uddeles af Dansk Røde Kors og Lions Club.

Men måske er det ikke nogen god idé, at søge om lidt hjælp til julen. For Frederikssund Kommune oplyser selv, at den hjælp, som skulle gøre det lidt nemmere, at være værdigt trængende i julen, kan få økonomiske konsekvenser for modtageren. På kommunens hjemmeside står der: “Tildeling kan have indflydelse på eventuel overførselsindkomst fx boligsikring, folkepension m.m. i ét år efter.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.