Visitationszone forlænges i København – men ikke i Ishøj og Hundige

Foto: Rigspolitiet.

Københavns Politi har valgt at forlænge den visitionszone, som blev indført i september måned. Samtidig ophæver Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi visitationszonerne i henholdsvis Ishøj og Hundige.

Københavns Politi vurderer, at der fortsat er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet.

Derfor forlænger Københavns Politi den visitationszone, der blev etableret den 16. september 2019, med to uger frem til den 25. november 2019 kl. 18.

Visitationszonen omfatter et område, der er afgrænset af Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Allé – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade – Nørrebrogade.

Formålet med visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Visitationszone i Ishøj ophører
Københavns Vestegns Politi har valgt at lade visitationszonen i Ishøj løbe ud mandag aften. Det sker fordi man her vurderer, at der ikke længere er en forøget risiko for, at der inden for zonen vil ske voldelige sammenstød mellem kriminelle grupperinger, og at der dermed sker strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Politiet vurderer dog fortsat, at der er en konflikt mellem kriminelle grupperinger i dele af det storkøbenhavnske område.

– Vi følger fortsat situationen nøje i et tæt samarbejde med politikredsene i København og Midt- og Vestsjælland og er parate til at indføre en ny visitationszone med kort varsel, hvis behovet opstår, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

Visitationszonen i Ishøj blev blev indført dagen efter, at to 22-årige mænd blev ramt af skud på Gildbrovej, hvorunder den ene mistede livet.

Vil følge udviklingen selvom visitationszonen i Hundige ophører
Også hos Midt- og Vestsjællands Politi har man valgt ikke at forlænge den visitationszone, som man indførte i september i Hundige.

Det skyldes, at Midt- og Vestsjællands Politi vurderer, at der ikke længere er en forøget risiko for, at der inden for zonen vil ske voldelige sammenstød mellem kriminelle grupperinger, og at der dermed sker strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Man vil dog følge udviklingen tæt.

– Politiet vil fortsat patruljere målrettet i området, selv om visitationszonen ophører, og vi vil også fortsætte det gode samarbejde med blandt andet kommunen og boligselskaber for at bevare trygheden i området, udtaler politidirektør Svend Larsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.