Flere boliger og butikker på vej til Farum Hovedgade

Byrådet i Furesø Kommune netop vedtaget en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge en dagligvarebutik, boliger og butikker på Farum Hovedgade

Den tidligere SPAR-købmandsbutik har stået tom længe. Nu får det en ende. Byrådet vedtog onsdag aften en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge boliger, butikker og en dagligvareforretning i området. Byrådet vedtog samtidig, at det er REMA, der køber parkeringspladsen, som vil være en del af området.

Egil Hulgaard og Lene Bang ser frem til, at der nu igen bliver liv og aktivitet på Farum Hovedgade. Foto: Furesø Kommune.

Egil Hulgaard og Lene Bang ser frem til, at der nu igen bliver liv og aktivitet på Farum Hovedgade. Foto: Furesø Kommune.

– Det er glædeligt, at vi kan se frem til, at der kommer mere liv i Farum Hovedgade. Jeg vil gerne kvittere for, at så mange borgere og virksomheder sammen med det rådgivende arkitektur- og byrumsudvalg har engageret sig i udviklingen af projektet. Det har gjort det bedre og har givet mulighed for, at Farum Hovedgade får et løft, gaden har brug for. Jeg er glad for den brede opbakning til projektet og ser frem til at kunne drikke en kop kaffe eller handle i én af butikkerne på torvet her omkring Frodes Plads, fortæller udvalgsformand Egil F. Hulgaard (C) fra Udvalget for by og bolig.

Bekymring for trafik
Mens der nu er bred enighed om, hvordan bygningerne skal se ud, har vareindleveringen givet anledning til bekymring hos de borgere, der bor i området omkring Gammelgårdsvej.

Næstformand Lene Bang (A) fortæller, at udvalget har forståelse for bekymringen. Med vareindleveringen forventes der at komme 2-6 procent flere lastbiler på vejen.

– Forvaltningen har været tæt inde i de forskellige muligheder for varelevering, således at det kan ske forsvarligt fra Gammelgårdsvej. Vi vil have fokus på at sikre alle skoleveje og evaluere forholdene, for eksempel i forhold til at sikre skolevejene og til at få sat fartgrænserne ned, hvor det giver mening, siger Lene Bang, der glæder sig over, at området nu får et løft med dagligvarebutik, små butikker, boliger og den pladsdannelse, der er lagt op til.

– Rigtig mange borgere har deltaget i de fire borgermøder, der har været afholdt, og der har været meget stor opbakning til projektet. Det giver et løft til hele Hovedgaden, og det bliver godt, når vi kan byde alle velkommen i det nye kvarter, slutter hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.