27. april 2024
Foto: Henning Lundhøj.

Foto: Henning Lundhøj.

Foto: Henning Lundhøj.
Foto: Henning Lundhøj.

Der var fuldt hus onsdag aften i kulturhuset Aksen i Asnæs, hvor Alzheimer foreningen i Vestsjælland i samarbejde med Demensindsatsen i Odsherred kommune havde inviteret Overlæge ved neurologisk afdeling på Roskilde sygehus Peter Høgh til at komme og fortælle om Demens- og Alzheimer sygdomme.

Formanden for Alzheimerforeningen Mette Abrahamsen bød de 125 tilhører og ikke mindst Peter Høgh velkommen.

Foto: Henning Lundhøj.
Overlæge Peter Høegh. Foto: Henning Lundhøj.
Peter Høgh startede med at fortælle lidt om sig selv, han fortalte bl.a. at siden han begyndte at læse medicin, havde han interesseret sig for hjernen og dens funktioner, det var nu blevet til at han var Overlæge på den neurologisk afdeling på Roskilde sygehus.

Han primære opgave var at udrede patienten efter at ens egen læge havde henvist til sygehuset. Mange gange var det andre sygdomme patienten fejlede, når undersøgelserne var færdige. Men er det Alzheimer eller Demens patienten fejler, kan det holdes nede med demensmedicin, det er ikke helbredende men det kan forlænge patienten flere år. I mange år var der tre præparater man brugte, men nu er der kommet et nyt præparat på markedet som virksomheden Biogen har udviklet, det skulle ikke have mange bivirkninger. Det er så nyt at det først er offentliggjort nu her den 22. oktober.

Efter pausen med kaffe og kringle sponseret af SuperBrugsen i Asnæscenteret, fortalte Peter Høgh om et forløb med udredning af en patients sygdomsforløb, fra vedkommende var blevet henvist af egen læge og mange undersøgelser med MR-scanning og PET-scanning, hvor han så kunne konstatere om det var Demens eller en anden sygdom patienten fejlede. Er det demens kan det holdes nede med antidepressiv medicin. Men som sagt det kan ikke helbrede, men forlænge patientens liv.

Til slut var der tid til spørgsmål fra salen, som Peter Høgh svarede på.

Foto: Henning Lundhøj.
Foto: Henning Lundhøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.