Letbanen anlægger midlertidig jordvold langs Ishøj Strandvej

Ishøj Strandvej set fra Ishøj mod Vallensbæk. Letbanen kommer til at gå på modsatte side af vejen. Foto: Ishøj Kommune.

Nu fjernes træer og beplantning langs Ishøj Strandvej for at gøre plads til letbanen.

Når letbanen i 2025 ruller ud på sin første tur, kommer den til at køre ved siden af Ishøj Strandvej frem mod kommunegrænsen til Vallensbæk. På onsdag i næste uge – d. 30. oktober – går Hovedstadens Letbanes entreprenør i gang med et af de forberedende arbejder til letbanebyggeriet langs Ishøj Strandvej.

Letbanen anlægger en midlertidig jordvold langs den nordlige side af Ishøj Strandvej – fra Strandparkstien og frem til Store Vejleå. Den midlertidige jordvold skal ligge langs vejen i cirka to år for at komprimere undergrunden, så den bliver stabil at bygge på, når letbanebyggeriet går i gang.

Mens arbejdet står på, kan der være mindre, lokale ændringer af de trafikale forhold. Blandt andet flyttes cykelstien. Hold øje med skiltningen på stedet.

Fældede træer erstattes af ny skov
Før jordvolden kan bygges, skal letbanens entreprenør først fjerne træer og rydde beplantning langs strækningen. Det sker i løbet af efteråret 2019 med start den 30. oktober. Der skal blandt andet fældes træer i den del af Kondiskoven, som er tættest på Ishøj Strandvej – det gælder for lidt under fem procent af Kondiskovens samlede areal, som er på cirka 40.000 kvadratmeter.

Det skovareal, som letbanen fjerner, bliver senere erstattet med dobbelt så meget skov et andet sted, så tæt på området som muligt.

Tager hensyn til flagermus
Enkelte træer vil blive fjernet efter solnedgang, da der muligvis er flagermus, som sover i nogle af træerne om dagen. Resten af træerne og beplantningen vil blive fjernet inden for almindelig arbejdstid.

Her kommer letbanen til at gå på ishøj Strandvej. Der skal fjernes træer og beplantning langs boldbanerne og Kondiskoven. Illustration: Ishøj Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.