Bedrager forførte 78-årig kvinde på Facebook

Arkivfoto: Simon / Pixabay

En 78-årig kvinde fra Roskilde kontaktede mandag eftermiddag politiet og fortalte, at hun havde været udsat for forsøg på bedrageri.

Anmeldelsen skete på opfordring fra kvindens pårørende.

Kvinden havde fået kontakt en mand via Facebook, som havde charmeret den 78-årige og overtalt hende til at hæve 2500 dollars, som skulle sendes ham. Han oplyste et navn og sagde, at han en amerikansk oberst, som var udsendt til Syrien.

Via Facebook skrev manden, at han ville få en anden dansk kvinde til at hente pengene og overføre dem til en konto via Western Union.

Kvindens pårørende havde hørt om historien og fået den 78-årige til at indse, at det var en bedrager.

Senere på aftenen kontaktede den 78-åriges pårørende igen politiet, da en 73-årig kvinde fra Næstved var dukket op for at hente pengene, som skulle overføres. Den 73-årige var ligeledes blevet overtalt af en mand på Facebook, som skrev, at han var fransk diplomat, til at hente pengene hos den 78-årige. Der blev dog ikke overført nogen penge, da kvinderne fattede mistanke.

Politiet undersøger nu sagen, som viser tegn på, at de to kvinder har været udsat for såkaldt ”Romancescam”, hvor udenlandske bedragere charmerer sig til at få folk til at udbetale penge til dem. Korrespondancen imellem anmelderen og manden på nettet bærer, ifølge politiet, præg af, at teksten er skrevet ved brug af translationsprogrammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.