18-årig dømt for grov vold og psykisk vold

En 18-årig mand er blevet idømt 2 år og 6 måneders fængsel for bl.a. flere tilfælde af vold mod sin tidliere kæreste.

Dommen faldt i dag ved retten i Nykøbing Falster.

Den 18-årige blev dømt for i perioden fra marts sidste år til juli i år ved flere tilfælde at have udøvet vold, herunder vold med karakter af mishandling ved slag med bælte og kæp, ulovlig tvang og frihedsberøvelse mod sin tidligere kæreste.

Han blev yderligere fundet skyldig i psykisk vold efter straffelovens § 243.

Derudover blev han fundet skyldig i at have stukket en person i låret med en kniv den 30. marts i år ved diskotek Kalas i Nakskov.

Den 18-årige udbad sig betænkningstid, og blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet.

Efter dommen siger anklager Lotte Nielsen:

– Jeg er tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, mishandling mv., ligesom jeg er godt tilfreds med, at retten også fandt, at der var tale om psykisk vold efter straffelovens § 243. Bestemmelsen om psykisk vold er ganske ny, og denne dom sender et stærkt signal om, at psykisk vold også er noget, som der bliver set med stor alvor på.

– På grund af sagens specielle karakter, og det fokus der er omkring psykisk vold, skal sagen nu forbi Statsadvokaten i København, med henblik på overvejelse om, hvorvidt sagen skal ankes i forhold til straffens længde, slutter anklager Lotte Nielsen.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.