Sygemeldt borgmester har indleveret lægeattest

Københavns sygemeldte Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (Enhdsl.) Foto: Københavns Kommune.


Borgerrepræsentationens Sekretariat har i dag skrevet til borgmester Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten) og bedt hende om at indlevere en lægeattest, der dokumenterer, at hendes fravær er lovligt, dvs. at det skyldes sygdom, som udgør en forhindring for varetagelse af det kommunale hverv.

Baggrunden for, at sekretariatets anmodning er, at der med presseomtale i blandt andet Ekstra Bladet og BT om sommerophold på Thunø er skabt uklarhed om, hvorvidt borgmester Ninna Hedeager Olsen fortsat har lovligt fravær på grund af sin helbredstilstand.

Borgmester Ninna Hedeager Olsen har herefter i dag den 21. august indleveret en lægeattest til Borgerrepræsentationens Sekretariat. Det fremgår af attesten, at lægen har vurderet, at der foreligger uarbejdsdygtighed fra den 23. april til den 25. september 2019.

Det er Borgerrepræsentationens Sekretariats vurdering, at lægeattesten dokumenterer, at borgmester Ninna Hedeager Olsen fortsat har lovligt forfald på grund af sin helbredstilstand, jf. kommunestyrelseslovens § 15, stk. 2.

Læs også: Sygemeldt borgmester serverer øl for krogæster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.