Kongeskibet er i Isefjorden

Dannebrog er i Isefjorden – billedet her er dog fra 2013. Foto: Michael Johannessen.


Mange borgere gned sig en ekstra gang i øjnene, da de mandag formiddag så Kongeskibet Dannebrog sejle i Isefjorden.

Her på redaktionen har vi modtaget flere forespørgsler på, om det nu også var kongeskibet, der majestætisk sejlede gennem bølgerne på fjorden. Og det kan vi herfra bekræfte efter at have set på Dannebrogs AIS-signaler, der udsendes til andre skibe og kystradiostationer med oplysninger om fart, retning, position osv. Dannebrog var i går i Sønderborg og i morges sejlede kongeskibet så ned i Isefjorden fra Kattegat og videre til Kongsøre, hvor det lagde til.

I skrivende stund ligger Dannebrog fortsat ved Kongsøre.

Det mere end 78 meter lange og 10 meter brede skib, forlod tidligere på måneden sit vinterhi i Frederikshavn. Netop nu, er man i gang med forskolen, hvor besætningen – både dette års værnepligtige og stambesætningen – bliver uddannet og og trænet til at løse deres opgaver, inden Hendes Majestæt Dronningen stiger ombord på skibet den 3. maj i Københavns Havn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.