18. april 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen
Arkivfoto: Rolf Larsen

Tidligere i dag forbød Københavns Politi Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs, at demonstrere i dele af København. Sidst på eftermiddagen blev forbuddet udviddet til hele Københavns Politikreds og i en uge.

Det første forbud kom efter de voldsomme uroligheder, som brød ud da Rasmus Paludan demonstrerede på Blågårdsplads på Nørrebro søndag. Urolighederne der udmyntede sig i afbrænding af biler og containere, kast med bl.a. fyrværkeri og sten mod politiet og hærværk fortsatte søndag eftermiddag til ud på natten mandag.

I dag ville Paludan igen demonstrere på Blågårdsplads, men det forbød Københavns Politi af hensyn til den offentlige fred. Forbuddet var gældende indtil i morgen, onsdag kl. 12 og for fire områder i byen: Nørrebro/Nordvest, Tingbjerg, Urbanplanen og Christianshavn. De samme fire bydele, hvor der var ballade i søndag og politiet efterfølgende har indført midlertidig forhøjetstraf zone for utryghedsskabende kriminalitet.

Udvidder forbuddet igen
I løbet af eftermiddagen meddelte Københavns Politi så, at man nu har givet Stram Kurs, og dermed Rasmus Paludan, et midlertidigt forbud mod at demonstrere i København. Forbuddet gælder i hele Københavns Politikreds og foreløbigt til tirsdag 23. april kl. 16.

Forbuddet kommer fordi Københavns Politi vurderer, at nye demonstrationer fra Stram Kurs’ vil indebære konkret og nærliggende fare for den offentlige fred, samt for enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed.

I en pressemeddelelse fra Københavns Politi hedder det, at vurderingen sker på baggrund af “de uroligheder, som Stram Kurs’ demonstrationer gennem de seneste dage har givet anledning til både i København og på Vestegnen, samt det forhold, at den offentlige dialog om partiets planlagte demonstrationsaktiviteter har eskaleret den aktuelle situation, da det har fået uromagere til at mobilisere sig. “

og

“Det bemærkes, at urolighederne i et vist omfang ligeledes ses at være rettet mod politiet, hvilket komplicerer den sikkerhedsmæssige løsning omkring afvikling af demonstrationer af denne karakter. For indeværende er der derfor samlet set behov for ro om Stram Kurs’ demonstrationsaktiviteter.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.