DSB ramt af strejke: Ingen S-tog og tog på Sjælland

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Der kører mandag morgen ingen S-tog og alle togafgange på Sjælland er aflyst. Årsagen er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

DSB meddeler, at man hverken kører S-tog i hovedstadsområdet eller tog på Sjælland.

Meldingen gælder foreløbig frem til jkl. 10.00.

Arbejdsnedlæggelsen blev i weekenden annonceret i en anonym pressemeddelelse, som bl.a. Ekstra Bladet har modtaget. Pressemeddelelsen førte til, at fagforeningen Dansk Jernbaneforbund, søndag blev indkaldt til fællesmøde hos Dansk Industri på foranledning af DSB og arbedsgiverforenignen. Her måtte Dansk Jernbaneforbund fortælle, at de ikke har noget med en eventuel arbejdsnedlæggelse at gøre,selvom der på pressemeddelelsen var benyttet et logo fra forbundet med teksten “Fair Forhold i DSB”.

DSB og Dansk Jernbanefordbund har i flere måneder været i konflikt om løn- og ansættelsesvilkår efter DSB meldte sig ind i Dansk Industri og ophævede en række lokalaftaler og ”kutymer”. Konflikten har bl.a. den betydning, at tillidsrepræsentanter fra midnat natten til mandag ikke længere nyder den særlige tillidsmandsbeskyttelse, og det skal være en medvirkende årsag til arbejdsnedlæggelsen i dag.

Dansk Jernbaneforbund har været ude og meddele, at der ikke må forekomme overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og at medlemmerne skal holde arbejdet normaliseret den 1. april.

senest opdateret kl. 06.40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.