Fik 353 stemmer ved valget – nu er han anklaget for drabsforsøg og vold
Rene Kauland er valgt for Venstre til byrådet i Greve Kommune. Han har nu orlov og er tiltalt for bl.a. drabsforsøg. Foto: Greve Kommune.

Rene Kauland blev ved kommunalvalget i 2017 valgt ind i byrådet i Greve Kommune for Venstre – Danmarks Liberale Parti. I næste uge starter en retssag, hvor han er tiltalt for drabsforsøg mod en 43-årig kvinde og vold mod dennes 9-årige datter.

Ved valget i 2017 fik Rene Kauland 353 personlige stemmer. Han fik dermed 4. flest personlige stemmer blandt partiets kandidater.

I det nye byråd fik han en plads som formand for Børne- og Ungeudvalget.

Efter sin anholdelse den 11. maj sidste og den efterfølgende varetægtsfængsling, søgte Rene Kauland orlov fra byrådet, hvilket byrådet godkendte på sit møde den 28. maj sidste år. I referatet fra byrådsmødet står der bl.a. at “Begrundelsen for ansøgning om orlov er Byrådet orienteret om i et fortroligt bilag”. Der blev søgt om, og givet, tre måneders orlov fra 15. maj og indsat en suppleant i stedet.

Hans navn og billede er efterfølgende fjernet fra kommunens hjemmeside.

Rene Kauland er formelt stadig valgt til byrådet, indtil han evt. bliver dømt, hvor han så automatisk vil være “ikke-valgbar” og dermed heller ikke kan sidde i byrådet.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.