Politiet holder øje med trafikken på skolevejene
Foto: Rigspolitiet.
I denne uge holder politiet ekstra øje med trafikken på landets skoleveje.

Alle landets politikredse gennemfører færdselskontrol på skolevejene, for at gøre vejene mere sikre og være med til at forebygge at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt. Og vi ved at for høj fart er årsag til mange trafikulykker, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdsels-center og fortsætter:

– Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene.

Holder også øje med skoleeleverne
Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil f.eks. tjekke om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Da politiet i samme periode sidste år kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4700 bilister sigtet for at køre for stærkt, oplyser Rigspolitiet.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.