Franarrede 79-årig NEM-id oplysninger og stjal 60.000 kroner
Arkivfoto: TBIT / Pixabay

Det lykkedes en ukendt mand, at stjæle 60.000 kroner fra en 79-årig kvinde ved at få hende til at give ham sine NEM-id oplysninger.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man i går formiddag modtog en anmeldelse fra datteren til en 79-årige kvinde fra Ringsted om, at hendes mor var blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra et teleselskab. Manden fik franarret moderens NEM-id oplysninger, og det lykkedes ham at overføre 60.000 kr fra hendes konto.

Politiet efterforsker nu sagen som bedrageri.

Politiet: Hver skeptisk
Politiet opfordrer til, at man udviser en sund skepsis til alle der henvender sig telefonisk eller personligt, og siger de kommer fra offentlige eller private virksomheder. Især hvis de beder om private/personfølsomme oplysninger. Politiet advarer borgerne om ALDRIG at udlevere NEM-id oplysninger til andre eller i øvrigt at oplyse personfølsomme oplysninger til personer de ikke kender, da disse oplysninger kan misbruges til økonomisk kriminalitet.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.