Planer om udvidelse af Farum Bytorv med nye restauranter, boliger og parkeringshus

En markant udvidelse af selve bytorvet, nye restauranter, et parkeringshus og omkring 100 boliger til familier og unge. Den 29. november præsenterer Furesø Kommune og ejerne af Farum Bytorv skitserne og planerne for et fremtidssikret bycenter.

DADES, som ejer Farum Bytorv, og Furesø Kommune er blevet enige om en model for udvikling af parkeringsarealet nord for Farum Bytorv. Planerne vil blive præsenteret på et møde på Store Torv på bytorvet torsdag aften og på mødet udvalgsformand for Udvalget for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard og
og Arkitema Architects fortælle om overvejelserne bag udbygningen, og projektets detaljer.

Todelt byggeprojekt
Det nuværende butiksareal er på ca. 14.700 m2 og indeholder 48 butikker, 4 dagligvarebutikker og 3 spisesteder. Udvidelsen kommer til at ske i to faser.

I første omgang bliver bytorvet udvidet med godt 10-15 butikker (3.700 m2 inkl. gangareal), og ca. 6.600 m2 boliger fordelt mellem familieboliger og mindre tagboliger – cirka ca. 100-125 i alt. Fase 2 af projektet – ca. 2.000 m2 butikker og 1.000 m2 mindre tagboliger, bliver gennemført, hvis der findes et markedsmæssigt potentiale til at realisere denne del.

Udbygningen af Farum Bytorv har været længe undervejs, og den 1. november blev salgsaftalen mellem parterne underskrevet. Det er forventningen, at projektet vil tilføre nye arbejdspladser, butikker, byliv og bygninger til et spændende nyt kapitel for Furesø Kommune.
Tid og sted

Informationsmødet finder sted kl. 18.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.