19. april 2024

Bygge- og anlægsvirksomhederne har støvsuget Roskilde Tekniske Skole for lærlinge. Opskriften på succesen er et tæt samarbejde mellem virksomhederne og skolen, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

På Roskilde Tekniske Skole er ingen elever i skolepraktik. Alle 427 lærlinge går nemlig ude på byggepladserne eller de store anlægsprojekter og hjælper mester med at bygge huse, anlægge veje eller renovere ejendomme osv., viser den nyeste opgørelse fra skolen.

– Som lærling i bygge- og anlægsbranchen lærer man de grundlæggende færdighederne på skolen. Men det er mindst lige så vigtigt, at man kender til tempoet og arbejdsrutinerne ude på en arbejdsplads. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det er lykkedes for samtlige lærlinge på Roskilde Tekniske Skole at komme i praktik, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen.

Et godt samarbejde
Bag resultatet ligger et benhårdt arbejde fra både Roskilde Tekniske Skole og virksomhederne omkring Roskilde. Blandt andet er skolen og virksomhederne i tæt kontakt i hele forløbet.

– Vores arbejde med at skaffe praktikpladser til alle starter allerede, når eleverne har tilmeldt sig, for de skal også selv være aktive. Virksomhedskonsulenterne her på skolen har stor erfaring med at lave det rigtige match af elev og virksomhed, og gør et stort arbejde for at få alle elever i gang. Det lykkes heldigvis i tæt samarbejde med rigtig mange virksomheder og brancheorganisationer, siger Roskilde Tekniske Skoles direktør Jesper Østrup.

Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster håber, at samarbejdet vil danne præcedens og inspirere skoler og virksomheder i andre områder af landet.

– I sådan et samarbejde løfter både virksomheder og erhvervsskolen ansvaret for at uddanne den næste generation af dygtige håndværkere og bygningsarbejdere. Og det er nødvendigt, for om kun ti år risikere vi at mangle 17.000 uddannede i bygge- og anlægsbranchen. Jeg kan kun opfordre andre erhvervsskoler og virksomheder til at tage initiativ til et tættere samarbejde, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Plads til endnu flere
Det flotte resultat betyder, at Roskilde Tekniske Skole gerne vil have endnu flere til at søge ind på skolens bygge- og anlægsuddannelser.

– I øjeblikket kan vi ikke følge med virksomhedernes behov, og vi har plads til mange flere elever på bygge- og anlægsuddannelserne. Jeg opfordrer derfor både de unge, som kommer lige fra folkeskolen og de lidt ældre til at søge ind. Der super praktikpladser, gode job og masser af muligheder i branchen, uanset om man vil fortsætte som faglært, læse videre eller gøre karriere i branchen, siger Jesper Østrup fra Roskilde Tekniske Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.