Rejsegilde på Nyt Hvidovre Hospital





Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv holdt tale ved rejsegildet på Nyt Hvidovre Hospital. Foto: LINK Arkitektur.

Det var en festdag, da der i fredags, d. 2. november, blev holdt rejsegilde på byggeriet af det 32.000 m2 store tilbygning til Hvidovre Hospital.

Råhuset er halvt færdigt, da man bygger i to forskudte takter for at optimere byggeprocessen og tidsplanen. I denne tid går projektet ind i en ny fase med færdiggørelse af facader og det indvendige arbejde på den del af råhuset, som er færdigt. Antallet af entreprenører stiger dermed på byggepladsen fra to til ca. 20 fagentreprenører.

Sådan visualiseres ankomsten til Nyt Hospital Hvidovre
Illustration: LINK Arkitektur + Schmidt Hammer Lassen Architects

Det er LINK arkitektur, der som totalrådgiver, har stået for konceptudvikling, brugerinddragelse samt projektering, herunder BIM-projektering. Tilbygningen på 32.000 m2 omfatter bl.a. ny fælles akutmodtagelse, ny hjerteafdeling, ny børne- og ungeafdeling samt et nyt barselsafsnit, som er tæt integreret med et nyt neonatalafsnit. Dertil kommer 250 nye patientværelser. Udover tilbygningen består byggeprojektet også af flere ombygninger i den eksisterende bygning. Blandt andet ombygges modtagelses- og venteområderne i de mange ambulatorier og sengebygningerne ombygges til patientværelser til én patient og deres pårørende.

Projektets hovedgreb tager udgangspunkt i det eksisterende Hvidovre Hospital og viderebringer det overordnede koncept for logistik og funkti­onsopdeling. Centralt for projektet er en ny ho­vedindgang, der kobler eksisterende funktioner og logistik sammen i en central ankomst for alle. En fleksibel struktur med fleksible moduler dan­ner et bæredygtigt grundlag for hospitalets frem­tidige disponering, udvikling og udvidelse. Der er skabt indre gårdrum, hvor fællesfunktioner og personalefaciliteter er placeret. Patientværelserne er placeret i bygningens ydre facade med udkig og dagslysindfald. Bæredygtighed er indtænkt allerede i den tidlige planlægningsfasefase. Fokus er på energi og økonomi i et livscyklusperspektiv og anvendelsen af sunde materialer, der ikke belaster naturen eller de nære omgivelser. Omfattende brugerinddragelse sikrer, at også sociale aspekter af bæredygtighed indarbejdes.

Om Nyt Hvidovre Hospital
– Opførelse af ny tilbygning på 32.000 m2 og helhedsplan til Hvidovre Hospital
– Totalrådgivning inkl. omfattende brugerinddragelse, udbudsrådgivning og BIM-projektering
– Projektet er finansieret med ca. 1,7 mia. kr. af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden
– Byggeriet forventes færdigt i 2020
– Totalrådgiver: LINK arkitektur og Schmidt Hammer Lassen Architects
– Samarbejdspartnere: Kragh & Berglund Landskabsarkitektur og Urban Design, Royal Haskoning DHV, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.