Nu kommer julebryggen – og politiet er på gaden

Foto: Rigspolitiet.


I dag er det “J-dag” hvor julebryggen frigivet og i det er en tradition, som også politiet tager del i.

Politiets markering af dagen er noget anderledes, end alle de festglade danskere, der indtager barer, restauranter og diskoteker i aften og i nat for at skåle julen igang. Politiet laver nemlig en målrettet indsats rettet mod spiritus- og narkotikakørsel. Kontrollen foregår både i dag og i de kommende dag.

Aftal hvem der kører – eller snup en taxa
Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver 7. dødsulykke.

Ved den tilsvarende indsats i 2017 blev der landet over i løbet af de 4 kontroldage sigtet 91 spirituspåvirkede førere, hvoraf 14 var involveret i færdselsulykker, mens 82 førere blev sigtet for at køre i narkotika eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf 5 var involveret i færdselsulykker.

Spiritusulykker udgjorde 12 procent af alle ulykker i 2017.

36 personer blev dræbt og 332 kom til skade i spiritusulykker i 2017. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.