19. april 2024

Fra i dag er visitationszonen i Holbæk udvidet og gælder store dele af byen. (Politikort)

Fra i dag er visitationszonen i Holbæk udvidet og gælder store dele af byen. (Politikort)

De seneste dages hændelser i Holbæk – et skyderi i Ladegårdsparken hvor en 19-årig mand blev ramt og senest en håndgranat kastet mod Bandidos’ klubhus i byen, har fået politiet til at udvidde visitationszonen. Samtidig forbydes al ophold i Bandidos’ klubhus.

Der var i forvejen indført visitationszone i en del af byen, men den er nu udviddet betragteligt og omfatter et område afgrænset på følgende måde

Visitationszonen dækker en central del af Holbæk bymidte og afgrænses af rundkørslen ved Roskildevej og Skagerakvej, ad Skagerakvej frem til Højvang og af Fælleden frem til Holbæk Have. Kattegatsvej afgrænser herefter zonen frem til Munkholmvej.
Herefter følger zonen Munkholmvej frem til Labæk og herefter ad Labæk frem til Havnevej. Zonen afgrænses herefter af Havnevej og videre frem til krydset Havnevej, Ahlgade, Valdemar Sejrsvej og Kalundborgvej.
Kalundborgvej afgrænser herefter zonen frem til Stenhusvej og videre ad Stenhusvej frem til rundkørslen ved Skagerakvej.
Zonen afgrænses herefter af Skagerakvej frem mod rundkørslen ved Roskildevej.

Øget risiko i visitationszonen
Baggrunden for beslutningen om en udvidelse af visitationszonen er, at der efter politiets opfattelse er en øget risiko for, at der inden for den etablerede zones område foretages strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Politiet har i oktober registreret flere voldelige sammenstød mellem grupperinger i Holbæk, hvor bl.a. knive og slagvåben er anvendt samt en episode med en håndgranat. Derudover har politiet i grupperingerne observeret personer, der optræder på en måde, der giver politiet grund til at frygte, at der kan være optræk til yderligere voldelige sammenstød.

Det er på den baggrund politiets opfattelse, at der er en meget anspændt stemning i området, samt at grupperingerne har adgang til forskellige typer af våben, hvorfor der skønnes at være en forøget risiko for, at der vil kunne blive foretaget strafbare handlinger.

Formålet med den målrettede indsats er at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben. Politiets indsats har til formål at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Forbyder ophold i Bandidos’ klubnus
Midt- og Vestsjællands Politi forbyder desuden enhver adgang til adressen Østerstræde 4 i Holbæk i medfør af lov om ophold i bestemte ejendomme. På adressen har den lokale afdeling af Bandidos MC til huse.

Forbuddet trådte i kraft i dag og gælder frem til 8. november 2018 klokken 17.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.