Håndgranat eksploderede ved Bandidos-klubhus
Politiets teknikere og forsvarets bomberyddere ved Bandidos’ klubhus i Holbæk hvor en håndgranat var eksploderet i nat. Foto: Alex Christensen.

Det kunne være endt fatalt, da en håndgranat i nat eksploderede ved Bandidos’ klubhus i Østerstræde i Holbæk.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man i nat kl. ca. 01.30 en anmeldelse om et højt brag ved klubhuset. Siden har politiet i samarbejde med Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling undersøgt gerningsstedet nærmere. Den foreløbige konklusion er, at der på stedet er detoneret en håndgranat. Det har medført materielle skader på stedet, men ingen personer er kommet til skade ved hændelsen.

Håndgranaten kunne dog under andre omstændigheder have haft mere alvorlige konsekvenser, og politiet ser derfor med meget stor alvor på det skete.

Politiet vurderer, at sprængningen er endnu et led i den konflikt, der over den seneste tid har udspillet sig i området.

– Det er helt uacceptabelt, at vi nu har en hændelse i Holbæk, der under andre omstændigheder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør, udtaler chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet er allerede massivt til stede i Holbæk og øger nu den politimæssige tilstedeværelse. Patruljering intensiveres, og den tryghedsskabende indsats fortsættes med udgangspunkt i en mobil politistation i lokalområdet.

Bandidos forbydes at opholde sig i klubhuset
Politiet vil senere i dag nedlægge et egentligt opholdsforbud i forhold til Bandidos’ opholdsted i Østerstræde i Holbæk. Opholdsforbuddet bygger videre på det af Holbæk Kommune indførte samlingsstedsforbud og betyder, at der efter opholdsforbuddets ikrafttræden ikke må opholde sig personer på stedet overhovedet. Herudover har politiet til hensigt at udvide området for den allerede iværksatte visitationszone i Holbæk.

Efterforskningen af nattens hændelse og øvrige tidligere hændelser fortsætter ufortrødent med støtte fra andre politikredse og Rigspolitiet. Der er pt. 6 personer varetægtsfængslet for andre forhold i forbindelse med den verserende konflikt.

– Vi arbejder benhårdt på at få gerningsmændene fængslet og få opklaret sagerne, så vi kan få sat en stopper for det her, udtaler chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.