Falsk hjemmehjælper var tricktyv

To ældre Roskilde-borgere har haft besøg af en falsk hjemmehjælper.

I går morges anmeldte en pårørende til en 88-årig mand på Havnevej i Roskilde, at han havde været udsat for et tricktyveri. Det var sket mandag eftermiddag omkring kl. 15.00, da en kvinde kom på besøg og påstod hun var hjemmehjælper.

Kvinden havde bedt om at se hans sygesikringsbevis, så han fandt sin pung frem og lagde den på et bord. Kort efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden. Herefter konstaterede den 88-årige, at hans pung, der indeholdt kørekort, sygesikringsbevis, dankort og Mastercard, var væk.

Politiet sendte en patrulje til stedet for at afhøre den 88-årige.

Den falske hjemmehjælper beskrives som: 20-30 år, spinkel af bygning, brunt hår, lys i huden. Mulig østeuropæisk afstamning. Talte dansk.

Forsøg på tricktyveri – Fælledvej, Roskilde

Undrede sig over det sene tidspunkt
Mindre end en time senere fik politiet endnu en anmeldelse om en falsk hjemmehjælper. Denne gang var det gået ud over en svagtseende 66-årig kvinde på Fælledvej. Kvinden fik ved 18-19 tiden besøg af en dansktalende kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

Den 66-årige undrede sig over, at hun havde fået besøg af hjemmeplejen så sent, da de ikke plejede at komme om aftenen. Lidt tid efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden. Den 66-årige kvinde havde ikke kunne konstatere, at noget manglede, og hun kunne på grund af sin synssvækkelse ikke give et signalement af kvinden.

Midt- og Vestsjællands Politi vil meget gerne høre fra borgere, der har været udsat for noget lignende, eller som har bemærket en yngre kvinde svarende til signalementet, der har været i området omkring Havnevej og måske Fælledvej i Roskilde mandag eftermiddag/tidlig aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.