Bilist havde over 2,0 i promille

Foto: Rigspolitiet.

Søndag middag fik politiet en anmeldelse via 112 om, at en personbil kørte til fare for den øvrige færdsel på Søndre Ringvej i Roskilde.

Bilen kørte til stedet og fandt en lettisk indregistreret personbil med to personer i bilen.

Føreren var en 28-årig mand fra Letland, der var kraftigt påvirket af alkohol og en alkometertest viste, at han havde over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse.

Politiet beslaglagde bilen, som der ifølge færdselslovens regler er mulighed for, når promillen er så høj. Når resultatet af blodprøven foreligger, er det op til retten at afgøre, om han skal i fængsel for sin kørsel og om han får sin bil igen.

Med i bilen var en ven til føreren, en lettisk yngre mand, som også var påvirket af alkohol. Han havde nu mistet sin kørelejlighed, idet politiet havde anholdt hans ven og taget bilen. Politiet fik et par timer senere en anmeldelse om, at passageren nu gik på vejen og var til fare for trafikken.

Han blev fulgt væk fra vejen og sat på en bænk, hvor han kunne vente til hans anholdte ven igen blev løsladt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.