Skyderi på Nørrebro – to uskyldige ramt

Tre personer er fredag aften blevet ramt under et skyderi på på Nørrebro i København.

Skudepisoden fandt sted på Meinungsgade/Guldbergsgade. To af de ramte er udenforstående borgere på ca. 50 år, der sad i to forskellige biler – den ene blev ramt i armen og den anden i skulderen.

Den tredje, der blev ramt af skud, var en 19-årig mand, som under venstre arm. Ifølge Københavns Politi er hans tilstand umiddelbart kritisk men stabil.

-Umiddelbart er det vores vurdering, at skyderiet har relation til den verserende konflikt, der har udspillet sig over den seneste uge. Det er vores foreløbige vurdering, at den 19-årige og dennes 22-årige kammerat var målet for skyderiet, men det skal vi nu have efterforsket nærmere, siger Politiinspektør Torben Svarrer og opfordrer folk til at ringe 114, hvis de har set eller hørt noget, der kan være relevant for efterforskningen.

Om skyderierne siger politidirektør hos Københavns Politi Anne Tønnes:

-Det er udtryk for en meget afstumpet voldsparathed, når der bliver skudt på åben gade. Men vi er stålsatte og sætter hårdt ind med massiv tilstedeværelse, så vi kan få stoppet det her bandeuvæsen, siger hun.

Tidligere på ugen etablerede Københavns Politi en visitationszone, og der er iværksat en række initiativer, så borgerne på Nørrebro kan føle sig trygge, understreger Anne Tønnes.

-Jeg kan godt forstå, hvis borgerne på Nørrebro føler sig utrygge. Derfor vil de også opleve en omfattende polititilstedeværelse. Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre trygheden. Udover massiv kørende patruljering vil der også være gående politi til stede på gaden i udvalgte områder, så vi lettere kan komme i dialog med borgerne. Derudover har borgerne i dag -og aftentimerne mulighed for at få nem adgang til lokalpolitiet i vores mobile politistation, hvis de føler sig utrygge, understreger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.