Politiet forbyder Loyal To Familia

Foto: Facebook – Familia BGP LTF Copenhagen


Københavns Politi har i dag nedlagt et midlertidigt forbud mod bandegrupperingen Loyal To Familia – LTF.

Forbuddet kommer efter Justitsministeren gav grønt lys for, at der indledes en sag ved domstolene om at opløse grupperingen og i den forbindelse har Rigsadvokaten givet Københavns Politi bemyndigelse til at lave en administration beslutning om at nedlægge et Københavns Politi bemyndigelse til at beslutte om efter Grundlovens § 78, stk. 3, som handlet om at foreninger kan forbydes foreløbigt, hvis der straks indledes en sag imod den om dens opløsning.

Kan give fængsel at gå med kasket
Med dagens forbud er det ikke længere tilladt at videreføre gruppen, være medlem, ligesom at det fra i dag er strafbart at bære eller anvende Loyal To Familias kendetegn i det offentlige rum, også selvom det ikke sker som led i videreførelse af foreningen. Man vil derfor kunne blive anholdt og sigtet for at bære synlige LTF-kendetegn på f.eks. trøjer, kasketter eller lignende.

Herudover vil politiet efter straffelovens §132 b have mulighed for at forbyde personer med tæt tilknytning til LTF at opholde sig på bestemte steder.

Det vil således kunne koste op til 6 måneders fængsel at iføre sig en LTF-trøje og 2 års fængsel, hvis man viderefører foreningen.

Selvom domstolene senere hen måtte komme frem til, at LTF ikke kan opløses, så gælder straffelovsbestemmelserne stadig for overtrædelse af det foreløbige forbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.