50-årige dømt for flere røverier og tyverier
Arkivfoto: succo / Pixabay

En 50-årig mand fra Slagelse er ved Retten i Næstved blevet dømt for flere røverier og tyverier.

Røverierne foregik i perioden fra 1. oktober sidste år til 16. februar i år. Her begik manden fire røverier mod dagligvarebutikker og en kiosk i Slagelse, hvor den tiltalte ved at true med kniv, skruetrækker eller mejsel fik udleveret kontanter og spillemønter.

Den 50-årige blev også fundet skyldig i et tyveriforsøg mod en dagligvarebutik samt tre tyverier i dagligvarebutikker.

Den dømte blev anholdt den 16. februar og samme dag blev han varetægtsfængslet.

Retten idømte den 50-årige 4 år og 6 måneders fængsel, heraf er de 1 år og 9 måneder en reststraf fra tidligere røveridomme.

Retten besluttede, at fortsat skulle være varetægtsfængslet efter dommen.

Om dommen siger anklager Christina Lund Gregersen:

– Straffen sender et klart signal om, at vi som samfund ikke accepterer, at folk begår personfarlig kriminalitet, og at det i den forbindelse anses som en skærpende omstændighed, når man vælger lige efter man er blevet løsladt fra en tidligere røveridom, på ny at begå røveri, siger anklageren og fortsætter:

– Denne dom er resultatet af en flot og længerevarende politimæssig efterforskning af røverierne og tyverierne i Slagelse midtby, som politiet har fået stor hjælp til fra årvågne borgere, slutter Christina Lund Gregersen.

Den dømte ankede dommen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.