28. marts 2024

I går klokken 12.46 rykkede politi og brandvæsen ud til en afdeling med surrogatfængslede på Psykiatrisk Center Skt. Hans i Roskilde, hvor brandalarmen var gået i gang.

Personalet havde konstateret, at der var gået ild i en madras i et rum, hvor en 38-årig surrogatfængslet mand opholdt sig. Han blev reddet ud, samtidig med at brandslukning blev iværksat, og de øvrige indsatte blev evakueret ud af bygningen.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket den minimale brand, og en ansat medarbejder blev for en sikkerheds skyld undersøgt for røgforgiftning af personale fra en tilkaldt ambulance.

Den 38-årige mand blev anholdt som mistænkt for at have sat ild til madrassen og derfor formelt sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om brandstiftelse. Efter endt sagsbehandling blev den 38-årige kørt retur til afdelingen, da man efter en juridisk vurdering, ikke fandt, at der var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør i forhold til en tidligere, men verserende straffesag, hvori han var varetægtsfængslet i surrogat og derfor anbragt på Skt. Hans.

Straffesagerne incl. dagens sag om brandstiftelse vil blive samlet bedømt, når sagerne engang skal afgøres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.