Unge biltyve påkørte politipatrulje
Foto: Rigspolitiet.

Tre indbrud, tre stjålne biler og to teenagere – det er ingredienserne i et sag fra Odsherred.

Kort før klokken syv lørdag morgen modtog politiet en anmeldelse fra en 55-årig kvinde på Høve Klitbo ved Høve Strand nord for Asnæs om, at familiens bil netop var blevet stjålet fra indkørslen.

Kvinden oplyste, at hun var vågnet ved, at hun hørte en bildør smække og kort efter så hun deres bil køre fra stedet.

En ukendt person havde formentlig via åbentstående vindue kravlet ind i huset og i bryggerset stjålet bilnøglen til bilen og anmelderens pung.

Politiet kørte hurtigt til området og traf på Høve Stræde den stjålne bil køre slingrende i nordøstlig retning. Pludselig standsede den stjålne bil, føreren bakkede pludselig og påkørte patruljebilen.

Ingen kom til skade ved uheldet, og det lykkedes udramatisk at anholde føreren – en 19-årig mand fra København N – og passageren – en 18-årig kvinde fra København S – i den stjålne bil.

Føreren var påvirket af både spiritus og hash ved anholdelsen, hvorfor han fik udtaget diverse blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Ved anholdelsen havde føreren flere sæt bilnøgler på sig og ca. 700 meter fra uheldsstedet fandt politiet efterfølgende en anden personbil, som en af nøglerne passede til. Bilen viste sig at være meldt stjålet tidligere i forbindelse med et indbrud i Københavns Vestegns politikreds.

Den 19-årige anholdte oplyste endvidere, at en tredje bilnøgle passede til en personbil, der var efterladt på motortrafikvejen (rute 21). Denne personbil var stjålet i forbindelse med et indbrud i Københavns politikreds tidligere.

De to anholdte blev sigtet for biltyveriet fra Høve Klitbo, medens den 19-årige også blev sigtet for uberettiget brug af de to andre biler, som han havde nøglerne til. Da han heller ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for tre tilfælde af kørsel uden førerret, ligesom den 19-årige blev sigtet for tre tilfælde af indbrud i de tre politikredse.

Kvinden blev hurtigt løsladt, da hun ikke umiddelbart kunne mistænkes for berigelseskriminalitet, medens den 19-årige mand først blev løsladt midt på dagen efter afhøring til sagerne.

Begge kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.