Vikingemarked på Orø

Foto: Jesper von Staffeldt.


Vikinger fra hele Danmark er i disse dage samlet på Orø, til vikingemarked.

Også ikke vikinger, er velkommen til at lægge vejen forbi og se de spændende arbejdende værksteder og snakke med vikingerne.

– På markedspladsen lægges der vægt på, at vikingerne har tid til at tale med gæsterne og byder alle nysgerrige blikke velkommen, for det giver en bedre oplevelse, når gæsterne får lov at høre lidt til historien bag deres køb, hvad enten det drejer sig om et sølvsmykke eller et par håndsmedede søm til en kiste. Vi er ikke bare et vikingesupermarked. Her skal vi fortælle historien om vikingerne og skabe interesse for deres mange håndværk, deres levevis og vise hvordan et lille handlested kunne være på Orø, siger Ditte Norlander fra Orø Vikingelaug og tilføjer:

– Selvfølgelig kan man handle, men her er formidlingen om tiden og vikingerne i højsædet, noget vi er rigtig stolte af at kunne præstere, vise frem og som vikingerne selv elsker.

Som gæst til markedet kan man sejle til øen – enten i eget skib eller med en af de to færger. Blot skal man huske på, at der kun er et begrænset antal parkeringspladser i nærheden af markedet.

– Vi opfordrer bilister til at parkere bilen i Holbæk, tage færgen over og du vil komme sejlende stort set lige ind til vores Vikingemarked. Kommer du som bilist med Østre Færge fra Hammer-Bakke, kan man parkere ved Orø Hallen og eller Forsamlingshuset og gå ned til havnen og markedet. En hurtig og rask tur for glædesfyldte børn og barnlige sjæle, slutter Ditte Niorlander.

Markedet har åbent i dag lørdag kl. 10-18 og i morgen søndag 10-15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.