RUC byder velkommen til 1819 nye studerende

Arkivfoto: Simon (RUC) (CC BY-SA 4.0)


Ved midnatstid blev spændingen udløst for tusindvis af unge uddannelsessøgende, der fik besked på, om de var optaget på deres drømmestudie. 1.819 af dem er blevet optaget på Roskilde Universitet, RUC.

I år har RUC modtagte 6% flere 1. prioritetsansøgninger og det afspejler antallet af optagne også. 1.819 uddannelsessøgende har fået besked på, at de er optaget på RUC. Det er en mindre stigning i forhold til sidste år, hvor 1683 fik samme besked.

Det er bl.a. det øgede optag på Humanistisk-Teknologisk Bachelor og Naturvidenskabelig International Bachelor, der får antallet til at stige. I år er der samlet optaget 12,5 % flere studerende på disse uddannelser.

– Mange af de unge, der vælger studie i dag, lægger vægt på det engagerede ved projektarbejde, at teorien bruges i praksis, og at man lærer at se ud over fagenes grænser. På RUC får de studerende træning i det, man kalder 21. århundredes kompetencer. Det handler om selvstændighed, kritisk tænkning, samarbejde, tværfaglighed og kreativitet, siger RUC’s rektor Hanne Leth Andersen.

Hun fremhæver Roskilde Universitets unikke profil som årsag til det stigende antal ansøgere:

– RUC er og har altid været et universitet, der tør gå andre veje. Vi udbyder ikke alt, og vi forsøger ikke at dække alle områder. Vi vil hellere være fremragende på lidt færre områder, siger Hanne Leth Andersen.

De nye studerende starter på Roskilde Universitet 20. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.