Sjælland set fra rummet: Alt er brunt og tørt
At vegetationen er knastør – det er der vist ingen, der kan modsige. Og skulle man alligevel være i tvivl, så kan Det Europæiske Rumagentur, ESA, bevise det.

I en video udsendt af ESA, kan man se en del af Sjælland – nærmere området omkring Slagelse – optaget af rumagenturets Sentinel-satellitter. Billederne afslører at varmen og manglen på regn har gjort vegetationen er tør og brun – sammenlignet med billeder fra samme periode sidste år hvor markerne står grønne og flotte.

De to Copernicus Sentinel-2 satellitter er udstyret med højopløselige multispektral kameraer, som holder øje med ændringer i vegetationen. Mens det er nemt at se forskellen på vegetationens tilstand i videoen herunder, så kan satelitterne måle på bladendes størrelser, indhold af klorofyl og vandmængde, hvilket gør det muligt at lave en detaljeret beregning af planernes helbred.

I videoen herunder ses hele Danmark, samt det nordlige Tyskland og sydlige Sverige og der sammenlignes mellem den 30. juni og 19. juli.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.