54-årig dømt for hadforbrydelse
Seks måneders ubetinget fængsel – det er straffen til en 54-årig mand for at slå en anden mand i ansigtet og kalde ham “bøsserøv”.

Dommen faldt i går ved retten i Nykøbing F.

Voldsepisoden, som den 54-årige blev dømt for, fandt sted i marts sidste år. Mens politiet efterforskede sagen, truede den 54-årige på et tidspunkt voldsofferet med flere lussinger, hvis han i øvrigt talte mere med politiet.

Den 54-årige, der er fra Harpelunde, blev desuden dømt for at have kørt spirituskørsel på sin knallert, og han blev frakendt retten til at køre knallert.

Den 54-årige blev således både dømt efter straffelovens bestemmelser om vold og efter den særlige bestemmelse, der handler om, at det skal indgå som en særligt skærpende omstændighed, at ”gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende” – også kaldet “hadforbrydelse”.

– Jeg er godt tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at det er en skærpende omstændighed, at der var tale om en hadforbrydelse. På grund af sagens specielle karakter og den fokus, der er i samfundet på ”hatecrime” skal dommen nu forbi Statsadvokaten i København henblik på at overveje, om sagen skal ankes i forhold til straffens længde, siger anklagerfuldmægtig Anders Kjeldsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.