Fængselsbetjent overfaldet af bandemedlem
Foto: Kriminalforsorgen.

Fredag aften blev en fængselsbetjent overfaldet i Vestre Fængsel.

Betjenten blev overfaldet med en metalgenstand i. Betjenten blev ramt på skulderen.

– Alt tyder på endnu et planlagt LTF-relateret overfald på en fængselsbetjent. Betjenten har det efter omstændighederne ok, men er naturligvis rystet over episoden, siger kriminalforsorgens sikkerhedschef, Lars Rau Brysting og fortsætter:

– Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores personale bliver overfaldet. Derfor skruer vi nu yderligere op for sikkerheden med foranstaltninger, der blandt andet skal gennemgå og medvirke til, at der ikke er effekter hos hverken LTF’ere eller i øvrigt på bandeafdelingerne, der kan benyttes som slagvåben. Samtidig skærpes fokus på ind- og udlukning af blandt andet LTF’ere for at imødegå mulige overfald. Der ses samtidig på forholdsordrer og bemanding i konkrete institutioner.

Hos Fængselbetjentenes fagforening, Fængselsforbundet, er formand Kim Østerbye er rystet over udviklingen:

– Der er kun gået to uger siden det seneste overfald. Og nu sker det igen, siger han med henvisning til et overfald d. 8. juni, hvor en fængselsbetjent blev overfaldet bagfra og slået med en sok med metalgenstand i.

Formanden peger på, at der ikke er tilstrækkelig med bemanding til at sikre sikkerheden for personalet:

– Kriminalforsorgen må sætte alt ind for at stoppe disse voldsmænd. Vi har at gøre med en gruppe, som helt bevidst prøver at sætte sig magten. Der bliver nødt til at være mandskab nok til stede til at ingen risikerer at bliver overfaldet bagfra.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.