15-årig idømt fængselsstraf for voldtægt
n 15-årig, tidligere ustraffet, ung mand er blevet i dømt 2 år og 6 måneders fængsel for voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje.

Dommen faldt i går ved Retten i Næstved.

Voldtægten blev begået mod en jævnaldrende pige på et toilet i forbindelse med en sammenkomst i et privat hjem. 2 år af straffen blev gjort betinget, bl.a. med vilkår om tilsyn fra kommunen. Den dømte tog betænkningstid med hensyn til anke.

– Voldtægten fandt sted i februar, og sagens afslutning allerede i juni viser, at den fokuserede indsats for at fremme voldtægtssagers fremdrift i den samlede straffesagskæde har båret frugt. Med dommen har Retten i Næstved sendt et kraftigt signal om, at et nej skal respekteres, og straffens udmåling afspejler efter min opfattelse den krænkelse af offerets værdighed, integritet og selvbestemmelsesret, der er forbundet med voldtægt, siger senioranklager Maj-Britt Martinussen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den 15-årige, der ikke har været varetægtsfængslet under sagen, afventer nu afsoning.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.