Helsingør: Tre mænd varetægtsfængslet efter skudepisode
Tre mænd er blevet varetægtsfængslet efter en skudepisode i Helsingør tirsdag aften.

Tirsdag aften klokken 20.13 modtog Nordsjællands Politi flere anmeldelser om skud afgivet fra en bil rettet mod en anden bil ved rundkørslen Prøvestensvej/Kongevejen i Helsingør. Ingen personer blev ramt i forbindelse med skyderiet.

I forbindelse med den efterfølgende efterforskning af sagen anholdt Nordsjællands Politi ni mænd i alderen 17 til 25 år.

– Det er naturligvis meget alvorligt, når der bliver skudt i det offentlige rum, og det gør det ikke bedre, at det sker en sommeraften omkring klokken 20 i en rundkørsel med adskillige mennesker i nærheden, fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi foretog senest to anholdelser onsdag morgen, og de to sidst anholdte mænd blev sammen med en tredje anholdt fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Helsingør onsdag eftermiddag sigtet for drabsforsøg. Her blev de varetægtsfængslet i fire uger.

– Vi efterforsker i flere retninger, og en af de retninger er, om parterne har forbindelse til bandemiljøet. Men uanset om det er banderelateret eller ej, er den type adfærd vanvittig og fuldstændig uacceptabel, lyder det fra Henrik Gunst.

De ni anholdte blev pågrebet forskellige steder i Helsingør, og seks af de anholdte, der ikke blev fremstillet i grundlovsforhør, er løsladt igen.

– Vi valgte blandt andet at anholde fire personer, som befandt sig i den bil, der blev skudt efter, så vi havde sikret deres tilstedeværelse. Derudover stødte vi også på en bil med to personer i, der muligvis kunne være interessante for sagen, som vi også valgte at anholde. Det er en af årsagerne til de mange anholdte – og det er også årsagen til, at flere er blevet løsladt igen, slutter Henrik Gunst.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.