Herboende udlændinge sigtet for 25 hjemmerøverier

De fem er blandt andet sigtet for et hjemmerøveri mod et ægtepar på Lindevej i Kirke Søby den 4. november sidste år. Foto: Michael Johannessen.

Fem herboende kroatiske statsborgere er blevet sigtet for deltagelse og medvirken i 25 hjemmerøverier.

Det sker efter længere tids efterforskning hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har arbejdet tæt sammen med Nordsjællands Politi, Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Sydøstjyllands Politi.

De fem sigtede, fire mænd og en kvinde, var i forvejen fængslet. Sigtelserne blev rejst i dag ved et retsmøde i Næstved.

De 25 hjemmerøverier blev begået i løbet af et år fra november 2016 til november 2017 på hele Sjælland og i Christiansfeld.

Under røverierne er der stjålet smykker penge, personlige effekter til en samlet værdi af ikke under 1,5 millioner.

Ud fra sigtelserne er der tale om meget grove, voldelige og hensynsløse sager.

– Det er heldigvis meget sjældent, at politiet har stået overfor gerningsmænd til så omfattende og grov seriekriminalitet, som vi ser det her. Da der har været en stor geografisk spredning af gerningsstederne har det været tvingende nødvendigt med et tæt samarbejde henover de involverede politikredse, og det er lykkedes til fulde, siger politiinpektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterforskningen pågår stadig, og politiet kan derfor ikke udelukke yderligere sigtelser.

Retsmødet er afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke ud over selve sigtelsen kan gå i detaljer omkring de enkelte sager.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.