Rockergruppen Satudarah får forsamlingsforbud
Foto: Jacob Hahury (CC BY-SA 2.0)

Rockergruppen Satudarah bliver nu mødt af et forbud mod at forsamle sig på ejendommen i Egebjerg på Falster og får samtidig et krav om øjeblikkeligt at standse den ombygning, der er i gang på ejendommen.

Det er Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune, som har besluttet forsamlingsforbuddet og kravet om at standse den igangværende ombygning. Det sker på baggrund af den seneste tids hændelser, som har skabt utryghed blandt borgerne i Egebjerg.

– Vi har med bekymring og ikke mindst stor frustration noteret os de aktiviteter, der har været i Egebjerg på det seneste, og der må ikke herske tvivl om, at vi ikke vil acceptere den slags grupper i Guldborgsund Kommune. Derfor har vi også hele tiden fokus på, hvilke handlemuligheder vi har i situationer som denne, siger borgmester John Brædder på vegne af Økonomiudvalget.

Muligheden for at give et forsamlingsforbud er kommet med Folketingets aftale om bandepakke III og gælder for tre måneder af gangen.

– Jeg er glad for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag forbuddet mod at forsamle sig på ejendommen. Vi vil have genskabt roen og trygheden i Egebjerg. Vores borgere skal kunne gå på gader og veje uden at frygte for, hvad der kan ske. Det vil vi simpelthen ikke acceptere. Det står helt fast, siger John Brædder.

Rockergruppen Satudarah har samtidig i et opslag på gruppens egen Facebook-side fortalt og vist billeder fra en ombygning, som man er gået i gang med på ejendommen. Men ifølge Guldborgsund Kommune er der hverken blevet søgt byggetilladelse til at bygge om eller en landzonetilladelse til at ændre boligens formål og dermed overtræder ejeren både byggelovens §16 og planlovens §35.

Ejeren får derfor nu en standsningsmeddelse fra kommunen, som betyder, at byggeriet skal standses øjeblikkeligt.

– Vi kan af Facebook-opslaget se, at de har planer om at ændre bygningens anvendelse fra bolig til klubhus. Den går ikke. Det skal de søge tilladelse til hos kommunen. Det meddeler vi dem, og det forventer vi, at de følger. Gør de ikke det, så sender vi sagen videre til politiet, siger John Brædder.

Både i forbindelse med den tidligere rockersag i Idestrup og den aktuelle i Egebjerg har Guldborgsund Kommune og politiet haft en tæt dialog, og det er vigtigt, understreger borgmesteren.

– Jeg vil meget gerne kvittere for politiets meget store og solide indsats på det her område. Det er en stor opgave og udfordring at løfte, så derfor er det tætte samarbejde mellem politi, borgere og kommune meget vigtigt. Derfor er jeg også glad for at se, at der er en aktiv borgergruppe, der arbejder for at få stabiliteten tilbage i byen, og vi er som kommune med hele vejen. Det må ingen være i tvivl om, understreger John Brædder.

I januar i år måtte Satudarah MC se sig om efter nye lokaler efter ejeren af en nedlagt trælasthandel i Idestrup opsagde legekontrakten efter pres fra kommunen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.