29. marts 2024

Fakta lukker nu 47 butikker. PRfoto: Siine Fiig.

Fakta lukker nu 47 butikker. PRfoto: Siine Fiig.
ker
Discountkæden Fakta har for mange underskudsgivende butikker og derfor vælger kædens ejer, Coop, nu at lukke 47 butikker.

Lukningerne sker med udgangen af maj måned og vil berøre ca. 900 medarbejdere, hvoraf 400 er under 18 år. De er blevet orienteret i dag. I det omfang det er muligt, vil Fakta og Coop søge at tilbyde dem job i andre butikker, oplyser Coop.

– Medarbejderne har gjort alt, hvad de kunne. Men det er butikker, der er placeret forkert med for lille kundeunderlag, og hvor det ikke er muligt at opnå en lønsom drift, siger Faktas direktør Stina Glavind.

Fakta har i 2017 forbedret resultatet af driften (EBIT) med 128 millioner kr. i forhold til året før. Det sker efter en årrække med årlige tre-cifrede million-underskud.

På bundlinien er resultatet et minus på 18 millioner kr. mod et underskud på 124 millioner kr. året før.

Driftsresultatet (EBIT) blev forbedret fra – 173 millioner kr. til – 45 millioner kr. Omsætningen blev 9,2 milliarder kr. (ekskl. moms) mod 9,5 året før.

– Det er en meget tilfredsstillende udvikling i et meget hårdt og konkurrencepræget marked, siger direktør Stina Glavind, Fakta.

– Som tallene viser, er Fakta inde i en rigtig god udvikling for langt de fleste butikker. Men vi må se virkeligheden i øjnene, og det er, at vi samlet set tynges af butikker, som aldrig skulle have været åbnet. For at kunne investere i de sunde og succesfulde butikker, er vi nødt til at tage den barske beslutning at gennemføre denne lukningsrunde, siger Stina Glavind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.