Tre mænd dømt for dusinvis af butikstyverier
Foto: Anklagemyndigheden.
Tre mænd stod i går tiltalt ved Retten i Glostrup for hver deres rolle i forbindelse med et kæmpe sagskompleks på 50 tyverier og tre røverier begået mod supermarkeder og tankstationer på Sjælland.

I alt fire politikredse; København, Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland og Københavns Vestegn, hvar været involveret i efterforskningen.

Tyverierne blev begået fra maj til december sidste år mod supermarkeder og tankstationer i Søborg, Bagsværd, Albertslund, Brønshøj, Vanløse, Skovlunde, Roskilde, Herlev, Rødovre, Jyllinge, Stenløse, Gentofte, Brøndby, København, Hvidovre, Ishøj, Lyngby, Ballerup, Hellerup, Valby, Allerød, Veksø, Værløse, Vig og Holbæk.

Efterforskningen viste, at de tre gerningsmænd ret opsigtsvækkende åbenlyst gik ind i butikker, fyldte store kurve med varer – blandt andet ca. 5.000 energidrikke – og slæbte dem væk uden at betale.

Tyvene standsede først deres forbrydelser, da Københavns Vestegns Politi fik identificeret og varetægtsfængslet to af dem. Den 18-årige er fra Ballerup blev varetægtsfængslet den 26. oktober 2017 efter en planlagt anholdelses- og ransagningsaktion, og den 32-årige fra Smørum blev varetægtsfængslet den 5. december 2017. Drengen på 16 år er fra Ballerup og blev ikke varetægtsfængslet grundet hans alder.

De tre dømte flere gange fik hjælp af andre medgerningsmænd, som efterforskere har identificeret og sigtet for deres andele i tyverierne – også de vil snart blive sat under tiltale.

– Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private, siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Tyverier blev til røverier
Flere gange blev butikspersonale truet af tyvene, da de skred ind over for de åbenlyse tyverier:

– I de sager, hvor gerningsmændene truede personalet, har vi rejst en mere alvorlig tiltale efter straffeloven – nemlig for røveri – og det har Glostrup Ret også straffet dem for, siger senioranklager Danni Richter Larsen.

Fængsel og udvisning
Retten besluttede, at den 32-årige skal i fængsel i et år og fire måneder. Den 18-årige blev idømt ni månders fængsel, mens den yngste blev idømt syv måneders betinget fængsel.

Den 18-årige dømte, som er serbisk statsborger, blev desuden betinget udvist af Danmark.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.