DSB trækker lokomotiver ud: ændringer på sjællandske togstrækninger

Foto: René Strandbygaard

Togpassagerne må endnu engang væbne sig med tålmodighed. Denne gang fordi 33 ME-lokomotiver skal akut på værksted.

Fejl på to aksler fra ME-lokomotiver fik fredag aften DSB til at tage den type lokomotiver ud af passagerdrift fredag aften. I den kommende uge skal i alt 33 ME-lokomotiver akut på værksted til eftersyn.

ME-lokomotiverne trækker dobbeltdækkervogne og det betyder ifølge DSB færre togafgange, fordi man ikke kan køre efter køreplanen. Det gælder allerede fra mandag morgen – så passagerer der skal i skole, på uddannelse eller arbejde,

– Vi planlægger med alle de lokomotiver og togsæt, vi har til rådighed og supplerer med togbusser for at få kunderne frem til skole og arbejde. Men kunderne vil komme til at opleve færre togafgange, kortere togsæt og mindre plads især på Sjælland i den kommende tid, siger informationschef Tony Bispeskov.

ME-lokomotiverne trækker DSB’s dobbeltdækkervogne og kører særligt på strækningerne fra Holbæk, Kalundborg, Nykøbing F og til København.

Det betyder at der fra mandag morgen og indtil videre køres således på de berørte strækninger:

Kalundborg/Holbæk-København:
Der køres en gang i timen med stop ved alle stationer mellem Kalundborg og Roskilde. Desuden køres med enkelte myldretidstog mellem Holbæk og København.

Supplerende Togbusser i myldretiden mellem Holbæk og Roskilde:
I morgenmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Holbæk og direkte til Roskilde ca. hvert 30. minut, samt en Togbus der standser ved de mellemliggende stationer ca. hvert 15. minut.

I eftermiddagsmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Roskilde og direkte til Holbæk ca. hvert 20. minut, samt en Togbus der standser ved de mellemliggende stationer ca. hvert 20 minut.

Se køreplan for de supplerende Togbusser mellem Holbæk og Roskilde her.

Nykøbing F-København:
Der køres to gange i timen mellem Nykøbing F og København. Desuden køres med enkelte myldretidstog mellem Nykøbing F og København.

Supplerende Togbusser i myldretiden mellem Næstved og Ringsted og mellem Næstved og Køge:
I morgenmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Næstved til Ringsted via Glumsø hvert 20 minut.

I Ringsted er der forbindelse til tog mod København, hvor der forventes at være bedre plads. Desuden kører der Togbusser hvert 20 minut fra Næstved og direkte til Køge, hvor der er forbindelse til S-tog mod København.

I eftermiddagsmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Ringsted til Næstved via Glumsø hvert 20. minut. Fra Køge kører der direkte togbusser til Næstved hvert 20 minut.

Se køreplan for de supplerende Togbusser mellem Næstved og Ringsted her samt køreplanen for Næstved-Køge her.

ME-lokomotiverne blev taget ud af passagerdrift fredag aften, fordi der var konstateret begyndende revnedannelser på to aksler fra ME-lokomotiver. Der har siden været arbejdet med at foretage eftersyn på alle ME-lokomotiver med fokus på at få overblik over omfanget af revnedannelser, samt få lagt en plan for at få togene i drift igen efter det stod klart, at arbejdet ikke kunne nås i weekenden.

– Vi kan desværre ikke sige præcist, hvor længe vores kunder vil opleve reduceret drift. Foreløbig planlægger vi med, at alle 33 ME-lokomotiver er ude af drift i den kommende uge. Vi arbejder på at kunne fase ME-lokomotiverne ind løbende i takt med, at de kan meldes klar, siger Tony Bispeskov, der opfordrer kunderne til at holde sig opdateret på Rejseplanen eller www.dsb.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.