Fakta-butik lukket i en uge på grund af skadedyr – solgte varer kaldes tilbage
Fakta i Kirke Hyllinge har været lukket i mere end en uge på grund af skadedyr. Foto: ©Localmedia.dk
I mere end en uge har Fakta i Kr. Hyllinge i Hornsherred været lukket på grund af skadedyr.

I sidste uge blev der konstateret spor efter skadedyr i Fakta på Bygaden i Kirke Hyllinge og butikken blev derfor lukket, mens skadedyrsbekæmperen gjorde sit arbejde.

Butikken er efterfølgende blevet ryddet op og gjort ren og den er klar til åbne igen lørdag, til glæde for de mange kunder, som handler i butikken.

Varer tilbagekaldes
I forbindelse med lukningen tilbagekalder butikken en mindre del af de varer, som er solgt i Fakta Kr. Hyllinge siden 10. januar i år. Beskeden, der står på en seddel på butikkens indgangsdør og på Facebook, indeholder ikke nogen informationer om, hvilke fødevarer det er, som tilbagekaldes. I stedet har man valgt at skrive hvilke fødevarer, man ikke har mistanke om er blevet kontaminerede og dermed uegnet til konsum.

Om tilbagekaldelsen siger salgsdirektør i Fakta, Jens Romundstad:

– Vi har valgt, som særlig sikkerhedsforanstaltning at informere vore kunder, der har handlet i Fakta i Kr. Hyllinge om at kassere eller tilbagelevere specifikke varegrupper, som er købt i butikken efter d. 10. januar.

Det sker fordi det efter “nærmere og grundige undersøgelser” ikke kan “udelukkes at der har været solgt kontaminerede fødevarer”.

På meddelelsen nævnes: “frugt og grønt, kød, mejeri, brød og kager, baby produkter, frost, juice og saft, mel, gryn og sukker mv., kaffe, te og knækbrød, samt konserves og bageprodukter”, som produkter, der ikke er mistanke til, men altså ikke noget om hvilke fødevarer der kan være kontaminerede.

Jens Romundstad beklager ulejligheden og understreger, at kunder der ønsker at returnere eller få refunderet alle typer af varer købt i perioden (10. januar til lukningen i sidste uge), er velkommen til at hendvende sig i butikken, når den åbner igen.

Salgsdirektør: Skadedyr er et stigende problem
– Skadedyr er et stigende problem for hele fødevaresektoren i Danmark og trods store sikkerhedsforanstaltninger kan det desværre ikke undgås at skadedyr ind i mellem trænger ind af selvskabte veje eller via kundeindgangen med videre, forklarer Jens Romundstad og fortsætter:

– Vi har et meget omfattende forebyggelsesprogram og stor fokus på fødevaresikkerheden, hvilket bl.a. afspejles i Fakta kædens smiley status, som p.t. er på 99,7% glade Smileys i butikkerne.

Fakta i Kirke Hyllinge åbner igen løradg d. 27. januar kl. 8.00.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.