Kendt kro på tvangsauktion
Orø Kro er på tvangsauktion. Foto: Jesper von Staffeldt.
Den har haft en omtumlet tilværelse de seneste år, konkurser, dårlige anmeldelser, katastrofal tv-eksponering og nu er Orø Kro så sat på tvangsauktion.

Engang var kroen på Isefjordens Perle berømt vidt og bredt, bl.a. for sine stegte ål, og folk kom langvejs fra for at spise og bo på kroen.

Også de lokale brugte kroen, der har været samlingssted for utallige receptioner, barnedåbe, konfirmationer, bryllupper og gravøls-arrangementer gennem årene. Og når der ikke var private fester, så blev der holdt koncerter og andet godt for både inden- og udenøs.

Men de seneste år, har det været svært at tiltrække gæster nok, på trods af den dejlige placering på Orø midt i Isefjorden. Det har bl.a. betydet, at flere driftselskaber har været gået konkurs.

En dårlig anmeldelse i Politiken i sommeren 2016 var muligvis med til at sætte det sidste søm i kisten. Anmeldelsen førte til en katastrofal eksponering af kroen i TV3 programmet ‘Kniven for struben’.

Forening forsøgte at drive kroen
En forening overtog efterfølgende kroen med bygninger og det hele, men i februar måtte også foreningen kaste håndklædet i ringen.

Siden i sommers har man forsøgt at sælge kroen, der går tilbage til 1822, men uden held, så nu er Orø Kro endt på tvangsauktion.

Kroen ligger på en 4.748 m² stor grund og består af i alt fire ejendomme. Der er i alt 30 værelser på kroen, en reception, krostue, restaurant, mødesal, kølerum og selskabslokale med plads til 150 mennesker.

Men kroen, der har været lukket i et års tid, trænger til en kærlig hånd. Af opstillingen på www.tvangsauktionssiden.dk fremgår det, at “Ejendommen trænger til rengøring, vedligeholdelse og renovering såvel ude som inde. I bygning 1, sepcielt i et mødelokale, er der konstateret svampeangreb i loft/tag”.

Tvangsauktioner finder sted den 22. november kl. 9.00 i Fogedretten i Holbæk.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.