18-årig fremsatte trusler om skoleskyderi – for sjov
Foto: Rigspolitiet.

En 18-årig mand blev i går anholdt efter han havde fremsat trusler, som, i følge Københavns Politi, kunne opfattes som oplysninger om et forestående skoleskyderi.

Den 18-årige havde ikke til hensigt at begå skoleskyderi, men med sine trusler, har skræmt andre og givet anledning til en større politioperation i går.

Klokken 12.05 fik Københavns Politi anmeldelse om, at der var rundsendt en sms med formuleringen “ik komme i skole i morgen, loadet gun” på Ørestad Gymnasium på Amager.

Politiet igangsatte straks en større operation og fik lokaliseret afsenderen, der befandt sig i et klasselokale på gymnasiet. Anholdelsen skete uden dramatik, men med brug af tungt bevæbnet

– Sagen her viser, hvorfor man på ingen måde skal lave sjov med trusler om skoleskyderier og lignende. På grund af det generelt høje trusselsniveau, vi har i Danmark, så bliver den slags taget meget alvorligt af politiet. Dette har medført en omfattende politiaktion og andre elever er formentlig blevet opskræmt. Det er både dumt og uansvarligt af den der har fremsat truslerne og den 18-årige er nu sigtet efter paragraf 266 i straffeloven, siger den centrale efterforskningsleder René Jensen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.