Ta’ til høstmarked i Andelslandsbyen Nyvang

I denne weekend er der høstmarked i Andelslandsbyen Nyvang. (PRfoto)


Er du til Morten Koch-nostalgi, duften af hø og markedsgøgl – så ta’ til høstmarked i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk i denne weekend.

Det er Søren Dahl, kendt fra radioprogrammet Café Hack, der åbner årets høstmarked i Andelslandsbyen og som altid, er der masser af at se, høre, smage og opleve på høstmarkedet.

Som i gamle dage tiltrækker høstmarkedet et væld af gøglere og taskenspillere. Der vil være tryllekunstnere, spåkoner og bondefangere, der giver gæsterne gode grin, men også inviterer gæsterne med i løjerne. Hjælp Dr. Alkazar i jagten på det forsvundne guldur inden han kommer i fængsel. Kom i lære hos miss Sophie og lær at jonglere og snurre tallerkener, så hun kan tjene en skilling til snaps. Eller prøv den gamle luftgynge, hasardspil, dukketeater eller den gamle kraftprøve. Kort sagt vil der være rigeligt at løjer at kaste sig over.

På markedet kan man også tage en tur i luftgyngerne, prøve kraftmaskinen eller tage familien med på hestevognstur i området.

Landlig nostalgi
At vi er på landet fornægter sig ikke; søerne brøler, gæssene hvæser og tærskeværket knokler, så støv og avner sprøjter ud og dufter som en sensommerdag dengang, da andelstanken var ny.

Det var en tid, hvor mange på landet lavede deres egne fødevarer og det præg af hjemmeproduktion, har man bevaret på markedet.

– Vi mærker en kæmpe interesse for de lokale fødevarer. Gæsterne nyder at kunne spise en pølse fra en gris, der har gået på husmandsstedet. Her kan man få hænderne i de gode råvarer og delikatesser, der handles på markedet og uddeles som smagsprøver, fortæller markedsarrangør Helle Schummel.

Andelslandsbyen Nyavng holder i denne weekend åbent lørdag og søndag kl. 10.00 til kl. 16.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.