To unge dømt for bandeskyderier: Fik 8 års fængsel
Daniel_B_photos / Pixabay

To mænd på 18 år er blevet idømt otte års fængsel for tre skyderier i det offentlige rum i Næstved sidste efterår.

Dommen faldt fredag ved et nævningeting ved Retten i Næstved.

Det drejer sig om drabsforsøg ved skud mod en forurettet ved REMA1000 på Parkvej i september og skud mod to forskellige adresser på Kildemarksvej i oktober, hvor der – i overensstemmelse med anklageskriftet – er dømt for overtrædelse af straffelovens § 252, stk. 1 om på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed.

Nævningetinget lagde til grund, at skyderierne fandt sted som led i en konflikt mellem grupperne Bandidos og Satudarah. Og i de forbindelse blev Straffelovens § 81a taget i brug. Den giver mulighed for at forhøje domme f.eks. i forbindelse med bandekonflikter.

Begge de domfældte ankede dommen til frifindelse, og de blev begge fortsat fængslet efter dom.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.