Rumænske tiggere tiltalt efter nye skærpede regler
Arkivfoto: klavesakm / Pixabay

Københavns Politi har i går tiltalt to tiggere efter de nye skærpede regler om tiggeri.

Der er tale om to rumænske statsborgere, hvor den ene sad foran H&M på Strøget i København og den anden sad foran Irma på Vesterbrogade i København. Begge har fået forkyndt et anklageskrift og en dato for, hvornår deres sag vil blive afgjort i Københavns Byret.

I sidste måned trådte nye regler om skærpelse af straffen for tiggeri i kraft. Straffen er nu fastsat til 14 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde, når forholdet er begået i gågade, ved stationer, i offentlige transportmidler samt i og ved supermarkeder. Samtidig er kravet fjernet om, at politiet først skal give en advarsel, inden en person kan straffes for betleri, når forholdet er begået et af disse steder.

123456789

Skriv et svar